Pages

October 2, 2011

P M R 2.0.1.1 : All the best !!!


SENTIASA BERILMU, BERWAWASAN DAN CEMERLANG


Di kesempatan ini, saya, Azwan Azahary (SPM 2009) ingin mengucapkan semoga berjaya kepada semua calon PMR 2011, terutamanya adik-adik juniorku di SM Sains Kuching (SAINSKU) bagi peperiksaan PMR yang akan berlangsung pada minggu hadapan, bermula esok. So, izinkan saya untuk ber'kelakar Sarawak' dulu ya. Ehemm... Ehemm....


Kamek maok ngambik kesempatan tok mok wish la ngan suma adik junior kamek nak Form 3 ya (dolok kecik jak tak owang, nektok dah besar dah, dah makin tua aku tok duhal... sob.... sob... sob...). Belajar mena-mena, ingat, time tok la tak owang mok buktikan rah cikgu-cikgu semua yang tak orang tok pandey, juz ingkar kata orang tua jak la. Ya pasal tulah ya, hal tak orang ngan Tuhan, mek x mok masok campur. Hehehe...










Ada 3 pesanan tok jak kei tak owang:
  1. BOH STRES, BOH TENSION LAK BLACK-OUT LAK
  2. TIDO BIAR CUKUP, TIDO AWAL, BOH BERJAGA NDAH
  3. BOH LUPAK BACA DOA LOK SEBELUM MUKAK KERTAS EXAM
  4. MUN SEMPAT, CALL PARENTS LOK SEBELUM EXAM YA



Okey, ya jak pesan mek. All the best my dear. Ingat mak bapak nak ngantar tak urang gi sekolah, ingat cikgu-cikgu suma nak bagei mok leput ngajar tak urang, n ingat ok pakei tak urang dikpun wak, keiyh? Boh bingung, senang jak paper ya bah. Aiseh.... 


Bagi yang tak paham tu, bolehlah rujuk di Google Traslate ye, harap maklum.



ENTER TO GROW IN MIND, BODY AND SPIRIT


AAA: Teringat masa PMR dulu, masa tu bergaduh dengan kawan, lepas paper BM kalau tak silap. Pastu, masa exam terus black-out, otak macam stuck je.  Keluar je habis exam tu, aku teruscari kawan aku tu and mintak maaf. At last, dapat gak jawab paper lain dengan tenang. Ingat, jangan bergaduh dengan kawan, lagi-lagi masa exam, maunya nak menangis bila idea kat kepala otak ni tak dapat nak perah keluar. Remember this - TUHAN BAYAR CASH!!!

2 comments:

Noor Khairunnisa said...

paduhal... ol da bez adeq2 hoho...

A.I.N.S.Y.A.H said...

adik2..blaja elok2.. 8A..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...