Pages

October 27, 2011

Alam Angker: 8 SihirKita sering kali dimomokkan dengan kehebatan ilmu sihir sama ada di dalam filem mahupun drama tv tempatan. Tetapi tahukah anda, sihir sebenarnya hanya akan membawa kepada kebinasaan berbanding kebaikan kepada semua orang? Berikut adalah 8 jenis sihir yang sering digunakan oleh masyarakat kita di era serba moden ini:

Afriq (sihir yang memisahkan suami isteri):
Akibat sihir ini timbul perasaan marah dan benci. Apabila isteri tengok suami, pada pandangannya muka suami seperti hantu, begitu juga apabila suami melihat isteri.
Al-Mahabbah:
Sihir ini dibuat oleh isteri kepada suami supaya suami taat, terutama jika suami kaya dan mempunyai banyak harta.
Takhayyul (sihir ini menyebabkan orang yang terkena sentiasa berkhayal):
Mereka yang terkena sihir ini juga sering berimaginasi benda kecil, tetapi pada pandangannya ia besar.
Al-Junun (menjadi seorang yang tersangat lupa dan tersasul):
Apabila orang yang terkena sihir ini bercakap, matanya terbeliak. Mereka juga tidak tetap di satu tempat dan saling bertukar kerja. Kerap dilihat merayap tanpa hala tuju dan tinggal di rumah kosong.

Al-Khumul: 
Mereka yang terkena sihir ini lebih suka bersendirian untuk tempoh masa panjang. Mereka juga benci pada perhimpunan, sentiasa dalam keresahan dan lambat melakukan sebarang pekerjaan.

Patung Voodoo...

Al-Marad (sakit)
Orang yang terkena sihir ini akan sentiasa sakit anggota badan, tubuh jadi kaku dan anggota tidak berfungsi secara tiba-tiba.
Nazif: 
Sihir ini berlaku pada orang mengalami darah istihadah (darah yang keluar selepas melewati tempoh darah haid). Apabila disihir, darah akan keluar secara berterusan hingga berbulan-bulan.

Ta'til tawaj:
Sihir untuk rosakkan perkahwinan seseorang, Disebabkan sihir ini, wanita takut hendak kahwin, mudah marah, lupa dan kurang syahwat


Sesungguhnya, janganlah kita sesekali bersubahat dengan iblis laknatullah kerana itu hanya akan mengundang kepada kemurkaan Allah SWT. Percaya dan yakinlah dengan kekuasaan Allah SWT yang maha esa. Wallahualam...


AAA : Entri kali ini bukan bertujuan untuk mengajak korang untuk mendalami ilmu sihir ye... 

No comments:

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...