Pages

October 19, 2011

EEU: Sindrom Lonelinus Facebucus





AWAS!!!
Sebuah pendekmik telah menular dalam kalangan masyarakat di seantero dunia!

Baru-baru ini,  Prof. Twitto Fasbutubo telah mendedahkan bahawa masyarakat di seluruh dunia telah didatangi satu penyakit berjangkit tahap 10 iaitu Lonelinus Facebucus. Antara simptom-simptom penyakit ini adalah seperti berikut:

  1. Dia sendiri yang post, dia sendiri yang like. 
  2. Lagi parah kalau dia 'saling berbalas komen dengan diri sendiri'
  3. Asalkan ada je post yang menjengah kat HOME dia tu, dia 'like' je, padahal tak tau pun post tu tentang apa
  4. Mengklik HOME beberapa kali, siap refresh lagi, dah tak tau nak buat apa
  5. Main tukar-tukar profile picture
  6. Main 'share' je apa-apa post yang dia sendiri tak pasti apa benda tu, walhal sebenarnya virus
  7. Tetiba je jadi mesra alam, jengah chatbox orang lain. Pulak tu terus terjah, salam apa semua tak ada
  8. Update status yang mengarut entah bahasa apa entah, alien kat marikh pun tak dapat nak baca
  9. Cuma bubuh '.' saja untuk status dia dan tertunggu orang like dan komen
  10. Mula menyelongkar balik foto yang dah berkurun dalam album dia, kalau nak kira album betul-betul, mau berdebu album tuh...
  11. Dah tu, baru nak tag kawan-kawan dia kat gambar tu, saja nak cari modal untuk digosipkan
  12. Ni lagi dahsyat, siap jadi stalker tak bertauliah nak skodeng foto orang lain. Kalau ada yang tak nak share dia punya album tu, mula lah nak frust menonggeng atas sofa
  13. Ni yang paling suka cari nahas, block atau unfriend orang lain yang dirasakan tak perlu
Gambar virus L.F. di bawah mikroskop, mikrofon dan mikrowave...


Sekiranya anda mengalami sekurang-kurangnya SATU simptom yang disenaraikan di atas, maka ANDA TELAH DIJANGKITI!!! Tapi, jangan risau, kami ada penawarnya, apa yang anda perlu lakukan adalah seperti berikut:
  1. Ambil laptop anda, kemudian hempas ke dinding sampai bersepai
  2. Apabila sudah bersepai, smackdown laptop anda sampai lunyai
  3. Kalau yang ada broadbend tu, patahkan menjadi dua bahagian
  4. Kerat skrin laptop anda menggunakan gergaji
  5. Rendam charger anda ke dalam Softlan, kalau boleh ke dalam Dettol selama seminggu
  6. Hentak kepala ke dinding sampai kepala benjol setebal 5 inci (tak boleh lebih, tak boleh kurang)
  7. Terkahir sekali, anda duduk dan cuma bertenang buat seketika waktu dan muhasabah diri sambil mengurut dada

Sekiranya anda kembali tenang setelah melakukan perkara-perkara di atas, maka tahniah kami ucapkan. Tetapi sekiranya anda berasa menyesal pula, ingat pesanan kami sampai bila-bila:


PADAN MUKA KAU!
DAH KAU IKUT JUGAK TIPS AKU NI APEHAL?
KAN DAH KENA.... HAHAHAHAHA...



AAA : Tak hairanlah kalau lepas ni laptop aku lak yang dilunyai macam sambal petai...







4 comments:

miss kinah said...

hahah..simptom 1 n 2 mmg parah..haha

Azwan Azahary said...

hahahaha.... berdasarkan pengalaman sendiri... ngeee~

Call_Me_Sven said...

Mengong!

Azwan Azahary said...

Hahaha....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...