Pages

September 22, 2011

Budak Sains Tak Reti Nak Bersosial???

Korang ni bukannya macam budak Sains, diorang dunia lain. Dunia diorang kat makmal sana je. Dipisahkan oleh tingkap makmal.

WHAT??? Are you saying that we are not sosialize? Oh man, apa lah nasib. Dah la dicop nerd, ulat buku, budak pandai bagai, pastu boleh lak cakap yang budak Sains ni tak reti nak sosial. Bak kata Jambu, kemon la... kitorang ni manusia gak. Bukannya sehari-hari kuliah tu kiotrang terperap lam makmal. Aku pun sesak nafas kalo lama-lama duduk dalam tu.



Please la, dont judge the book by its cover, ok? Fine, kalo kata kitorang ni nerd, fine, (Walopun fesyen up-to-date bagai nak rak), bawak buku tebal ke hulu ke hilir, but I am TOTALLY DISAGREE with you! Apa ke de hal nya kitorang ni tak reti nak sosial lak? Memandai je. Memang la kitorang ni kurang bergaul ngan orang, sebab sibuk nak mati ngan esaimen yang melonggok macam pokok pisang, belum campur lab report, homework, projek lagi tu. Aku pernah gak tanya member-member lain, budak Sains ni kurang sosial ke? Ini jawabnya:

Ala... biasala tu. Bukan korang tak reti nak sosila, juz korang takde masa terluang sangat nak bersosial ni. Korang nak borak-borak pun jarang aku tengok. Sibuk je memanjang. Kitorang pun tak nak la nak kacau korang tengah wat keja, kang bertmabah stres lak, maunya tak siap keja korang tu nanti. Takyah ar nak ikot macam kitorang. Course korang ni banyak pengorbanan tau, so just take it as challenge in your life. Pepandai la bawak diri. Asalkan kita ni hepy sudaaahhhh


So, what do you think???

2 comments:

Zul Fattah said...

haha.. aku kawan dgan semua org .. ni budak nerd la.. yg slalu x jawab time aku tegur.. taku nk kawan dgan aku..

Azwan Azahari said...

hmmmppphhh... susah tol kan nak agak orang punya impression... fuhhh

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...