Pages

November 1, 2011

Aku.... Aku... Dan Aku... [Bhg I]


Assalamualaikum w.b.t ...

Bersempena dengan bulan baru nih, elok gak la bukak satuchapter baru dalam idup ni kan? Baru-baru ni aku ditag oleh dua blogger dari plenet mana tah, Buah Epal Tergolek dengan Fallen From Van Pak Guard diorang tanya soalan-soalan pelik nih, aku apa lagi, bajet artis lah... hahaha... Tapi first of all, aku kena bagitau 11 + 5  benda tentang aku, so aku listkan lah ye...

  1. Asalnya memang seorang yang gemuk, cuma bila masuk sekolah menengah dah mula susut dan kurus ala-ala zombi gitu, pas je SPM sampai la sekarang kembali berisi, nasib baik x obes
  2. Suka baca novel-novel cinta, especially yang selepas kahwin sebab aku lebih senang nak imagine yang lepas kahwin berbanding yang sebelum kahwin (geli la aku)
  3. X reti-reti nak tunggang motosikal, so kalau ada sesapa nak suoh aku bawak motor dia, kalau bersepai tanggung sendiri ya
  4. Jenis yang susah nak bercakap dengan orang, aku hanya bercakap dengan tu kalau aku rasa aku serasi dengan seseorang tu (but it will take time)
  5. Sangat-sangat ANTI dengan spesis orang yang suka kondemn orang lain, cuba la doakan kejayaan orang lain, kan dapat pahala
  6. Gayat yang teramat sangat, x boleh berada kat tempat yang x stabil dalam masa yang lama
  7. Seorang abang yang garang, tapi penyayang, hanya renungan mata ala-ala Oma Bertha (Sinetron Bawang Putih Bawang Merah) yang menjadi senjata nak takutkan adik-adik
  8. Suka makan, makan dan makan tapi jangan tanya aku sedap ke tak sebab aku akan main balun je
  9. Tahap kesabaran aku sangatlah rendah, paling x suka nak tunggu orang
  10. Bila berlakon, lebih prefer untuk berlakon watak ANTAGONIS (lebih senang nak feel berbanding protagonis) lagi-lagi yang psiko, aku suka!
  11. Sangat sangat mudah nak jeles dengan orang (tapi x sampai nak dengki tahap PhD la)
  12. Emotional sangat-sangat (senang nak marah dan tangkap leleh berbanding ketawa)
  13. Suka tengok movie yang bunuh-bunuh (SAW franchais) walaupun aku ni fobia dengan darah
  14. Lebih prefer makanan stim @ bakar compared to goreng
  15. Pernah bercinta masa sekolah rendah dulu, tapi terkantoi dengan satu sekolah, pulak tu mama dengan papa mengajar kat sekolah yang sama.. OMG!
  16. Paling x suka bila aku nak sponsor seseorang tu, dia tanya "ikhlas ke ni?" @ "takpe ke, or nak aku bayar balik?"... Can you just shut your mouth?
Ok, dan inilah soalan-soalan dari si EPAL HIJAU TERGOLEK tadi ek?

1. zodiak korang\
  • Taurus, sebab tu  aku ni ganas sikit walaupun berhati jambu, ...

2. lappy brand apa ?
  • Acer, satu family pakai Acer, dengan pendrive-pendrive sekali.... Ko ada???

3. perfume korang ?
  • Minyak attar... hahaha... takde ar, Aromadisiac For Men (ni mama yang kasi, suka sangat bau dia)


4. anak ke ?
  • Anak sulung dari 5 orang adik-beradik, tapi tetap maintain manja melebihkan adik bongsu

5. 5 blog paling suka ( link kan sekali ok )

6. suka dressup mcm mana ?
  • Lebih ikut keselesaan asalkan kemas, tapi suka pakai tema biru-putih ataupun biru-hitam

7. 5 lagu favourite
  • Someone like you - dedikasi buat ex
  • Waiting Outside The Line - masa tengah request relationship ngan awek
  • You Raise Me Up - banyak kenangan masa sekolah dengar lagu ni
  • That Man (Secret Garden OST) - Nak jadi macam lelaki dalam lagu tu
  • Masihkah Kau Ingat - nostalgia zaman kanak-kanak

8. 5 wishes
  • Nak berlakon teater dan drama tv (berangan je la)
  • Nak kawin sebelum umur 30 taun (calon dah ada)
  • Nak bawak parents ngan parents-in law kerjakan umrah sama-sama
  • Nak jadi Power Rangers kaler purple (ada plak?)
  • Nak ......tuuut.... (internet disconnect la pulak)

9. 5 things about love
  • Love is drama
  • Love is comedy
  • Love is horror
  • Love is action
  • Love is fantasy

10. warna favourite
  • Mostly blue, sebab tu orang akan lebih kerap tengok aku pakai baju kaler biru. Apa-apa barang aku pun memang kaler biru, tak kira biru gelap ke biru terang. Selain tu, kaler oren sebab nampak ceria je!

11. the most weirdo habit
  • Suka gigit barang tak kita plastik ke, getah ke, kayu ke, batu ke, nak kata lapar tak jugak. Dulu pernah gak gigit orang masa bergaduh, nasib baik tak putus jari anak orang tuh...



OK, ni pulak soalan si FALLEN FROM VAN PAK GUARD pulak...

1. What is you favorite blog? (include link, please)

2. Your favorite quotes?
  • "aku adalah aku..." (Aisyeh!)

3. Your strength?
  • My Craziness about anything!!! If I cant get it, NO ONE WILL! Hehehe... (evil laugh)

4. What is do you think about friendship?
  • It is like our friend is on the ship, once they sink, they will sink with the ship (relationship). So, make sure the ship dont sink so that our friendship will last longer

5. Do you believe in "A friend in need is a friend indeed"? Why?
  • Yup, dont ask me, ask yourself first.... hehehe...

Itulah dia antara soalan-soalan yang dilemparkan kat skrin latpo aku nihm sampai bersepai skrin ni ha... Kalau nak kenal aku lebih dalam, so kenalah tanya sebab aku hanya akan cakap pasal diri aku kalau ada orang tanya pasal aku...


2 comments:

miss epal said...

yeke tak suka b'cakap ?
macam tipu jee -.-"

Azwan Azahary said...

entah, ikut keselesaan la. korang kawan rapat aku, memang ar aku banyak cakap.... entah ar

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...