Pages

August 21, 2011

Surat Cinta Mencarut Tahap Infiniti 4

Ni sebenarnya prequel kepada Surat Cinta Mencarut Tahap Infiniti 1, 2 dan 3. Sebelum single, Zila Bakar Rin dah in relationship dengan Zamri Rockers. Alah, anak sepupu sedara belah mak kepada jiran sebelah rumah depan sekolah anak Pak Abu yang selalu beli karipap kat warung Kak Limah rumah sebelah Husin tu...




Wahai Zila yang kita dari dulu hingga sekarang ni,lepas ni tau la kite sayang ke tak...

Kite kan... Kita kan... dah nekad dah, kita dah fikir masak-masak kentucky rice chicken dah, siap buat survey lagi ngan jiran-jiran, penduduk kampung sebelah. Setelah membuat statistik dan kira-kira walhal kite ni nombor pun tak habis hafal lagi, cuma tau 'banyak' dan sikit' tu macam mana je, kite nak putus ngan ayang. Sebabnya, abang dah buat listdown dah. Kite dah berkorban banyak benda kat ayang, tapiu ayang buat-bua sengal je, walaupun kite tau yang ayang ni memang sengal-sengal ayam terberak liquid paper. Tapi dah ayang tu kesian je kite tengok takde lelaki nak, yelah sengal tahap mangkuk free kalau beli Maggie kan, sapa yang nak. Bagi kat lembu pun, lembu sanggup single sampai ke titisan susu yang terakhir. Cheh, madah merhelah pulak kite kali ni. Mesti ayang tak paham kan? Ayang kan sengal, mana nak faham...


Apa kabar ayang di sana? Harap-harap ayang sihat disana. Kalau sakit, jangan lupa makan ubat gegat rendam dalam Coca Cola 5 biji sehari. Lagipun, kalau ayang sakit pun, bak kata mama kite, ADA I CARE??? Mak aih, bahasa rojak dia mengalahkan rojak buah Kak Peah depan Giant tuh.
Abang kat sini sihat-sihat aja. Makin hensem, makin taf, makin laku. Hotstuff la katakan.


Hari tu ayang tanya tang mane kite sayang kat ayang. Timetu kite tak dapat nak jawab. Semalamayang merajuk ngan kite, kite dah penat nak layan. Ayang call kat kite, kite malas nak jawab. Tang maner ek kite sayang kat ayang? Semalama nkite duk pikir soalan tu. Pernah ke? Maybe tak sedalam cinta Titanic atau Taj Mahal, atupun mungkin sekadar Cinta Muka Buku. Sayang kite kat ayang sangat la kerdil, lebih kerdil dari virus H1N1. Pernah jugak kite tanya sama pokok, tapi jwabnya angin yang goncang. Tak tahula kite nak jawab macam mana,setahu kite:

1. Sebelum kite kenal kat ayang, setiapsem kite dapat Anugerah Dekan. Bile dah kenal ngan ayang, setiap sem kite repeat paper. Sebelum kenal ngan ayang kite belajar pakai duit biasiswa, lepas kenalngan ayang, keluar makan lagi nak mintak duit ngan emak kite. Nasib baik la mak kite ni loaded. Kalau tak cukup gak, kite terpaksa jual jet peribadi kite yang berjuta-juta bijik tu. Buakan nak show off, tapi kenyataan.

2. Kalau ade 1 buah epal, kite bagi je kat ayang Kalau ade 2 buah epal, kita bagi yang besar kat ayang. Tapi kalau ada chewing gum tu, ayang bagi kite saki baki yang ayang dah kunyah tu. Kite telan jugak sisa-sisa taik gigi ayang yang tak berapa nak senonoh tu. Yang ayang tau, ayang come first, then kite. Kalau ayang die first, takpe gak, cepat-cepat kite cari aweks hot chickaro tahap gaban.

3. Kalau kite makan ikan, ayang makantang badan ikan tu, kite pula makan tang kepala ikan tu je. Kalau ada isi tkpe gak, ni keras macam batu je kepala ikan tuh. Kalau kite baling kat dinding tu, mau roboh bangunan tu. Sekarang ni abang terpaksa pakai braces sebab gigi dah tak kuat sangat. Selalu sangat bubuh gam UHU nak tampal gigi tu.

4. Ayang ni tak la cun sangat, tapi kite tak pernah kutuk ayang tak cun. Tapi kite yang hensem ni ayang lagi nak kutuk ngan member depan kite, kata kite tak hensem langsung. Eera Fazira berlalu depan mata, kite diam je. Takut kalau puji kang ayang marah. Mat Indon duk depan Sogo ayang gi ngorat time kite gi tandas. Siap mintak nombor tepon depan kite lagi. Nasib tak mintak profile fb, sebab kite dah tukar dah password ngan profile picture tuh...

5. Kalau keluar ngan ayang, ayang slambe nak makan Starbucks, kite tipu kite dah kenyang, padahal bile dah sampai kat umah kite makan mee maggi. Tu pun mi maggie semalam yang anak kucing kite tak jadi nak makan lepas kite bubuh ubat jentik-jentik.

6. Sebelum kenal ngan ayang., kite tak pernah ade girlfriend. Selepas ayang kenal ngan kite, genaplah koleksi ayang ada 100 boyfriend kesemua nya. Kite tak pernah marah ayang plagirl, dah tu ayang kata kite ni cam bundle. Excuse me, bundle pun, kalau hot stuff berbaris tau aweks nak kat kite. Jennifer Lopez ngan Megan Fox tu dulu pernah gak nak usha kiteg, siap bagi abang jet peribadi ngan kereta kebal sebijik ladi diorang tu. Tapi kite tak nak, sebab kite tak minat nak tangkap lentok ni sampailah kite tertangkap cintun ngan minah sengal cam ayang ni. Menyesal lak rasa nih...

7. Kalau ayang rasa nak cium kite, ayang cium terus tak pernah tanya pun. Tapi bile kite rasa nak cium ayang, lepas tanye lagi memang nak kene reject. Kite bukan apa, kite tanya je nak pakai apa, Colgete ke, Drlie ke, Listerine ke, paling cikai pun, Dentyne ke... Bukan apa, gigi ayang tu dah macam tembaga peninggalan keluarga abang dah abang tengok. Bau tak usah cakap, macam nak sembur guna ridsect je bagi nyamuk gan lalat lam mulut tu mati.

8. Ayang selalu pukul dada kite, tampar muka kite, cubit peha kite. Apa ingat badan kite ni polisterin ke apa nak digumpal-gumpalnya begitu? kite tak pernah tengking sekali pun, apatah lagi nak cubit, nak tampar, nak pukul. Tapi kalau terajang ke, fly kick ke, smackdown ke, kite berani la. Tunggu masa je lagi kite nak lumatkan ayang macam smoothie.

9. Pernah ayang tanya kalau ayang jatuh cinta ngan laki lain, kite nak buat ape. Kite kate kite nak bunuh laki tu. Tapi bile kite tanya kalau kite jatuh cinta kat pompuan lain, ayang nak buat ape, ayang kata nak bunuh kite, emak kite, ayah kite ngan nenek kita, dengan jiran-jiran kite skali lak tu. Memang dasar sardin cap highlighter. Patutlah muka ayang ni macam muka pembunuh bersiri je kite tengok.

10. Kite beli mask Clinique ngan ayang harga RM300 kite kate harga RM30. Ayang beli jam tangan kat kite harga RM30 ayang kate harga RM300. Jaangan nak tipu la, setakat jam yang boleh dapat free dalam Tora-Tora tu takyah la nak kelentong kite. Tapi kite sabar je, ye lahkan budak hensem kena sabar. Nasib baik kite pernah balas dendam ngan ayang, kita tukar isi Clinique tu ngan Colgate campur Clorox. Pastu menggerutu macam jalan depan rumah kite je muka ayang. Sukanya ati kite pada massa tu~

11. Setiap kali berjumpe kite bagi hadiah kat ayang, tapi setiap tahun birthday kite ayang kate dah lupe. Walhal 99 orang ex ayang, ayang ingat pulak. Siap post kat facebook lagi. Kite? Ayang bagi chat je, itupun, "hi. how r u? wanna laugh?" Pastu terus takleh bukak lagi dah laptop kite ni.

12. Kite rosakkan headphone walkmen ayang, kite ganti satu discman baru. Ayang rosakkan kerete kite, ayang buat derk je. Kadang-kadang tu rasa macam nak carik-carik je badan ayang jadi alas tayar. Pastu bulu mata yang tercacak macam chopstick tu kite wat wiper kereta. Geram nye, nak marah takleh, sebab nak marah apanya, dah ayang sengal. Marah pun takde guna.

13. Sekali ayang demam, kite kene diet 2kg nak jaga ayang. Sekali kite demam, ayang tambah berat 2kg sebab abiskan makanan kite. Sampai licin ayang kerjakan makanan kite. Siap sendawa punya la kuat, sampai speaker ngan INTERKOM kat hospital tu rosak dek sendawa ayang tahap puaka basi tu.

14. Kite tak pernah kata ayang pendek, ayang marah kite tinggi sangat, member ayang ketawakan ayang. Nak buat cemana, kite dah suruh dah ayang makan Calci Yum, ayang tak nak, nak gak makan dedak ayam blended tu. Mananya tak tinggi, makin melebar macam ayam adalah.

15. Ayang datang umah kite, kite tido sofa, kite datang umah ayang, kite gak yang tido kat sofa. Pulak tu, sofa yang keras kematu lak tuh. Kalau cenggini la selalu, boleh osteoporosis kite ni tau tak. Cuba le beli sofa kat Courts Mammoth tu, sekarang tengah promotion, selesa sikit. Ni sofa dibuat dari kilang besi mana tah family ayang beli kite pun tak tau.

16. Mak kite siap belikan rantai Tiffany ngan ayang masa dinner. Mak ayang tak pernah pun ajak kite makan kat umah ayang walau sekalipun. Nak belikan rantai kapal jauh sekali. Tahulah kite ni hensem sampai family ayang malu nak ajak kite gi dinner. Makan cekodok sebijik pun jadilah. Ni tak, apa pun tak boleh~

17. Kucing umah kite bersalin, kite bagi anak kucing yang paling cute kat ayang, 2 hari je ayang bela, kucing tu dah mati. Ayang tak kate pa pe pun. Ayang bagi ikan emas yang dah dekat nak mati kat kite, 2 hari kite bela dah mati. Ayang kata nak bunuh semua anak kucing kite. Kenapa ayang ni sadis sangat? Tak berperikebinatangan betul.Nasib baik kite tak suoh ayang bela anak gorila ke, godzila ke, dinasour ke, kalau tak maunya koma diorang tu ayang kerkah. Asyik nak put da blame on kite je, kemon laa~

18. Ayang kalau nak pakai duit kite, terus ambil takyah bagitau. 30 ke 80 ke seratus ke selagi wallet kite ade duit. Apa,ingat duit tu turun gedebak dari langit ek? Banyak huduh muka ayang? Aritu kite nak pinjam 10 ringgit sebab terlupe bawa wallet, ayang kate kite kedekut. Kite bukan kedekut, kite cuma nak save bajet nak beli cincin nak propose ayang, tapi takpe la, kite propose guna cincin kat key chain tu je la. Lagi murah, kalau hilang pun, boleh beli baru...

19. Birthday ayang kite tak pernah terlupe. Birthday kite arini ayang tak pernah ingat. Betapa sedihnya abang celebrate birthday abang hanya dengan makan sardin King Cup, tu pun berebut dengan kucing entah sape punya tah. Nasib baik abang dah goreng kentucky kucing tu tadi, ada gak santapan yang mengenyangkan. Siap berlatar belakangkan lagu Awan Nano Nano Nano Nano Nano lagi~



Kite arap ayang buat muhasabah diri tu. Bak kata pepatah, tampar muka tanya sakit tak? (sebenarnya tepuk dada tanya selera, tapi sebab bulan pose so, kalau pukul dada tu kompom pecah puasa, sebab tanya selera... hehehe... ayang tak pose kan? kan? kan? kan? Ahaaa.... tak pose! tak pose...) Maaflah, ini adalah episod terakhir bagi sisa kisah cinta kita. Usah menangis lagi, kerana ayang hanyalah niskala bagi kite. Cinta pada Tuhan adalah cinta teragung buat kite setakat ni sampai bila-bila. Mungkin cinta kita ni cinta dongeng saja. Kisah hati kita tertutup di sini. THE END...



P/S: Jangan cari kite kat rumah or facebook. Sebab masa ayang baca surat ni, kite dah terbang ke Madagascar, kerja sambilan ngan Jack Sparrow. Ayang takkan dapat add kite lagi sebab kite dah block dah ayang dari laman muka buku ni. Semoga ayang sengal selalu. Banyak-banyakkan makan kismis ek?

Salam dari insan hot,
ZAMRI ROCKERS

5 comments:

Dzulkarnain said...

Lawak.. tp adala sikit benarnya.

tHE oNLy ONe said...

HAHHAHAHA....LAWAK2....kelaka lah surat nie... huhu

Anonymous said...

hahahaha.. superB wan !! XD

arishaeqinur said...

haha leh share2 nih....mmg ade betul kot..hmmm

Azwan Azahari said...

Hehehe.... timer kasih atas komen-komen anda! Tunggu SCMTI edisi Raya lak, keiyh!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...